Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı
MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Malazgirt Zaferi’nin 949. Yılı kutlamaları dolayısıyla yayımladığı mesajında Malazgirt Zaferi’nin Türk Milletine Anadolu’nun kapılarının açıldığı ilk yer olduğunu belirtti.
Sultan Alparslan’ın açtığı bu kapının Türk Milletine bin yıllık bir kardeşlik temelinin oluşturduğunu belirten Başkan Koç mesajını şöyle sürdürdü; “Türk Milleti’nin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birisini oluşturan Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Malazgirt Zaferi sonucunda Anadolu’nun İslamlaşmasına da katkı sağladığını belirten Başkan Koç mesajını şu ifadelerle sürdürdü; “Sultan Alparslan’ın ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ sözlerinden de anlaşılacağı gibi Anadolu’nun sonsuza kadar ‘Türk Yurdu’ olmasını ve kalmasını sağlayacak olan 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte atalarımızın asırlar süren var olma mücadelesi, 4 kıtaya yayılarak büyük bir imparatorluk halini almıştır. Sultan Alparslan’ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği bu büyük zafer ile birlikte Anadolu’nun kapısı Tarihi kahramanlıklarla dolu aziz Milletimize açılırken, aynı zamanda Anadolu’nun İslamlaşmasına da katkı sağlamıştır. Malazgirt Zaferi ile birlikte bu topraklar artık ebedi ata yurdumuz olarak tescillenirken, bu bereketli topraklar üzerinde asırlardır dışardan gelen saldırılara ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerine karşı, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak her zaman dimdik ayakta durmayı başardık ve bu gün bile farklı şekilde gerçekleştirilen saldırılara karşı başarılı olmaya devam ediyoruz. Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklar, birlik ve kardeşliğimizin merkezine dönmüştür. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu’da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla, dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir. Geçmişimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hep daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.