Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç ve KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, Muş’ta bir ilk olarak faaliyet gösteren robotik kodlama atölyesini ziyaret etti
Kısa bir süre önce Muş’ta hizmet vermeye başlayan robotik kodlama atölyesi ilgi odağı haline geldi. Ebeveynlerin büyük ilgi gösterdiği atölyede 5-15 yaş arası çocuklara robotik kodlama ve tasarım konularında eğitim veriliyor.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç ve KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, genç kadın girişimci olarak bir ilke imza atan Mukaddes Söylemez tarafından açılan robotik kodlama atölyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Koronavirüsün yaşattığı olumsuzluklara rağmen böyle güzel bir hizmeti Muş’ta hayata geçirdikleri için genç kadın girişimciye ve eğitmenlere teşekkür etti.
Muş’un böyle bir hizmete ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Koç, “ilimizde genç kadın girişimcilerin böyle güzel projeleri hayata geçirmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Odamızın üyesi olarak faaliyet gösteren arkadaşları ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldık. Çocuklarımızın eğitimi için güzel bir mekân oluşturmuşlar. Atölye çalışanlarından eğitimleri hakkında bilgiler aldık. Gayet güzel ve çocuklara faydalı bir eğitim sistemlerinin olduğunu gördük. Genç kadın girişimcimize ve eğitmen arkadaşlarımıza başarılar ve bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.
KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen de KOSGEB’in hibe desteklerinden bahsederek, girişimcilere gerekli tüm destekleri vereceklerini söyledi.
Muş ekonomisine sağlanan katkının yapılan desteklerle her geçen gün arttığını ve istihdam ve üretime önemli katkıların sağlandığını belirten Mergen; “Muş KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2012 yılından bu yana birçok işletmeye destek verdi. KOSGEB destekleri kapsamında yeni kurulan işletmelere, yazılım programlarına, üretime dayalı faaliyetlere katkı sağlanmaktadır.”
Robotik ve Kodlama Atölyesi olarak Muş’ta bir ilk olarak Temmuz ayında mucitlerle buluştuklarını belirten eğitmenler MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç ve KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen’e şu bilgileri aktardılar, “Atölyemizde, alanında uzman Bilgisayar Öğretmenleri, Mekatronik Mühendisi, Bilgisayar Mühendislerinden oluşan kadromuz ile 5-15 yaş arası çocuk ve gençlerimiz için robotik, kodlama ve tasarım kurlarımızın eğitimlerini gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız yüzyılda artık hayatımızın bir parçası haline gelen teknolojiyi, tüketen değil üreten bir nesil yetiştirerek verimli ve etkili kullanmayı amaçlıyoruz. Hayal gücünü, tasarımı, yaratıcılığı, üretimi, girişimciliği ve yetenek kazandırmayı temel alan çalışmaları ile çocukların, gençlerin ve ailelerinin hızla gelişen teknolojiye yeni bir bakış açısı geliştirmelerini sağlıyoruz. Kırsal kesimindeki çocukların günümüz dünyasında teknolojiyi takip etmeleri adına böyle bir girişim gerçekleştirdik. İlerleyen zamanlarda hedefimiz çocuklarımızı gelişen teknolojiye uyum sağlamasına yardımcı olarak ulusal ve uluslararası projelere hazırlamak olacaktır”.