Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Vali Avni Çakır, Muş iş dünyasının ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti

Yaklaşık 4 ay önce Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muş Valiliğine atanan Vali Avni Çakır, iade ziyaretleri kapsamında Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nı )MUŞ TSO) ziyaret etti.

MUŞ TSO Meclis Başkanı Aydın Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri Genel Sekreter Hanifi Aydar, TOBB Muş Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Büşra Tanhan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Yıldırım ve oda personeli tarafından karşılandı.

Hizmet binasını gezen ve MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç’tan bilgi alan Vali Çakır, iş dünyasına yakışan bir bina olduğunu ve konferans salonunun da kentin ihtiyacına cevap verebilecek kapasite olduğunu belirtti.

Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç’un makamında geçen Vali Çakır, burada meclis üyeleri ve yönetim kurulu ile bir süre sohbetti. Muş’ta göreve başladıktan sonra halkla iç içe olmaya gayret gösterdiğini ve gittiği her yerde bunun karşılığını aldığını sözlerine ekleyen Vali Çakır, iş insanlarını da ziyaret ettiğini, kentin ekonomisine katkı sağlamak için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi’ni daha önce ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Çakır, yereldeki paydaşların kentin dinamiklerini harekete geçirmesi ile kalkınmanın ve gelişmenin mümkün olabileceğini sözlerin ekledi.

Muş’taki iş insanlarının genel olarak faaliyetleri hakkında Vali Avni Çakır’a bilgi veren MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, başta galericiler ve toptancılar olmak üzere bazı üyelerin site talepleri olduğunu aktardı. Muş’ta üretime, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayan herkesin son derece değerli olduğunu belirten Koç, galericiler sitesi, toptancılar sitesi gibi sekötrel sitelerin yapılması halinde ekonomiye de kente de değer katılacağını belirtti.

Bunun önemli bir konu olduğunu belirten Vali Çakır, ilerleyen süreçte bunun çözümü ile ilgili olarak somut adımların atılacağı yönünde sinyaller verdi.

Daha sonra Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, kentin sembolü olan Alparslan ve Muş Lalesinden oluşan bibloyu Vali Avni Çakır’a hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.