Haber


28

Muş’un coğrafi işaretli ürünlerinin ekonomiye katkı sağlaması gerektiğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, farklı ürünlerinin coğrafi işaret alması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi

 

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda coğrafi işaretli ürünlerin genel durumu ile ilgili bir toplantı düzenlendi. MUŞ TSO ve Muş Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen coğrafi işaretli ürünleri koruma ve geliştirme toplantısında bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürü Recep Kotan, Muş İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, Muş Ticaret İl Müdürü Sadık Taşçı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Vildan Haluk Aydınoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yaşar, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Arslan, Kültür ve Turizm Coğrafi İşaretler Veri Uzmanı Demet Türker ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hanifi Aydar katıldı.

Muş’un coğrafi işaret alan ürünleri arasında bulunan Muş Köftesi, Muş Kaşarı, Muş Çorti Aşı ve Muş Turşusunun ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirten Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, yeni ürünlerin tescillenmesi için istişarelerde bulunduklarını ve hem ekonomiye hem de tanıtıma katkı sağlayacak ürünler üzerinde yoğunlaşacaklarını söyledi.

Koç, “kentimizde özellikleri veya ünü itibariyle özdeşleşmiş ürünler hem üreticilerine hem yöremize hem de ülkemize önemli ekonomik katkı sağlayacaktır. Ayrıca geleneksel ve kültürel ürünlerimiz gelecek nesillere aktaracağımız en önemli miraslarımızdır. Değerlerimizin sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Toplantının devamını ilerleyen süreçte daha sık yapacağız. Bugün burada değerli fikirleri ile toplantıya katılan ilgili kamu kurum temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 769
resim
Muş Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2018